dimarts, 5 de febrer del 2008

Han Començat les obres a la Torre de Font de QuintoDurant la darrera setmana de gener s’han endegat les obres de restauració de la torre de Font de Quinto i la Casa del Prat, dos dels monuments templers més importants de les nostres terres. Les obres formen part d’un conveni entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que és qui les finança, i l’Ajuntament de Tortosa que s’encarrega de l’execució. Ens hem de felicitar de la bona entesa que hi hagut entre les dos institucions, ja que portàvem més de 20 anys de reivindicació del nostre patrimoni que es troba en una situació límit. De moment ja s’han realitzat les tasques de neteja dels voltants de la torre, i estarem atents de com avancen les obres de la restauració. Finalment es donaran per acabats uns anys de desídia i començarem el procés de la dignificació d’aquests edificis medievals, tal com demanava el Dr. Joan Fuguet en una memorable conferència que dictà a Campredó el passat 22 d’abril.

2 comentaris:

Quattrocento ha dit...

Me n'alegro que es tingui una conciència del nostre patrimoni, que es restaurin i que no es perdin amb el pas del temps i el degradament. Però el que estaràs dacort amb mi es que una cosa es restaurar i d'altra es transformar, com ha passat alguns cops -vegi's, el teatre romà de Sagunt-.

emigdi ha dit...

Gràcies pel comentari. Si t'interessa veure el projecte, l'hem fet públic en un altre post. Esperem que tot vagi bé, ja que les nostres torres havien arribat a una situació límit.