dilluns, 16 de març del 2009

Concurs Redacció 25 anys Temple Parroquial

Aquesta és la redacció guanyadora del concurs realitzat al Ceip "Port Rodó" de Campredó en commemoració dels 25 anys del Temple Parroquial.
El guanyador ha estat Albert March de 6è de primària.








La parròquia de Campredó s’anomena Sant Joan Baptista. L’any 1981 és va posar la primera pedra i el 1984 es va inaugurar un temple més gran i modern que l’anterior. L’edifici ve ser dissenyat per Xavier Martí i construït per un veí del poble anomenat Joaquim Gausachs.
Aquesta església té forma de creu grega, formada per dos naus rectangulars que formen la creu. s gran, espaiosa, moderna i lluminosa. També consta d’un gran lluernari amb forma de piràmide per on entra una llum blanca i brillant que il·lumina tota la parròquia. A més hi han uns vitralls de colors, com si fossin un arc de Sant Martí. Estan dissenyats i construïts per Domènech Fita que acaben d’il·luminar l’edifici, així doncs, deixant-lo tot enlluernat.
Quan entrem per la porta principal podem observar el magnífic altar i a l’esquerra una pila Baptismal feta de marbre, fusta i ferro forjat on em van batejar.
A l’interior no hi ha columnes que podrien dificultar la vista i a l’exterior una magnífica façana, obra de Domènech Fita, on s’explica la història del poble. La façana està dividida en tres parts: una explica la història de Campredó, l’altra està la imatge de Sant Joan Baptista i l’ultima explica la història de l’església.
El nom del nostre rector és Víctor Manuel Cardona i el del bisbe Xavier Salinas Viñals.
Els laics i laiques de la nostra parròquia duen a terme unes activitats com comptabilitat, catequesi, assessorament al consell, ajudar al mossèn a fer activitats lúdiques etc.
Víctor també fa activitats com catequesi, visitar els malalts, missa, excursions, colònies. També fa festes que ha implantat la parròquia com Sant Joan, Sant Antoni, l’aniversari de la parròquia i la jornada del totxo que consisteix en recopilar diners venen coses i després ho donen a Mans Unides, que ells s’encarreguen personalment de donar-ho a la gent pobra. A mi aquesta parròquia m’agrada molt perquè no connexió cap altra de les terres de l’Ebre que tingui tantes coses tan importants magnífiques, fascinats i boniques com aquesta. A més jo participo en moltes activitats de la parròquia i em diverteixo molt.


Albert March 6è.

1 comentari:

ERC CAMPREDO ha dit...

felicitats a Albert. Molt bona redacció i molt bones idees.
una abraçada